Annons

Sommarboende fick ställa frågor om sin by

430 sommarboende har den här veckan fått chansen att ställa frågor direkt till kommunens tjänstemän. I går samlades de på Viarps gård för frukost och en dos kommuninformation.
Simrishamn • Publicerad 13 juli 2007
Kommunstyrelsens ordförande Christer Akej var nöjd med att så många personer anmält sig till frukostmötet. bild: Kristina Eriksson
Kommunstyrelsens ordförande Christer Akej var nöjd med att så många personer anmält sig till frukostmötet. bild: Kristina ErikssonFoto: 
Ulla och Bertill Nilsson passade på att ta för sig av de goda mackorna.
Ulla och Bertill Nilsson passade på att ta för sig av de goda mackorna.Foto: 

– Vi har bott i Skillinge på somrarna i 15 år, men det händer alltid något nytt. Det kan vara bra att få information om vad som är på gång när det gäller vatten och vägar, säger Ulla och Bertil Nilsson från Malmö.

De hade åkt ut till Viarps gård för att uppdatera sig. – Visst kan man läsa sig till det mesta, men det fastnar bättre om man hör det verbalt, säger Ulla Nilsson.

Annons

Mötet inleddes med att kommunstyrelsens ordförande Christer Akej berättade om vad som är på gång i kommunen. Han nämnde bland annat en rad satsningar på infrastruktur och bostäder.

– De sommarboende är våra ambassadörer utåt. De kan sprida vad som händer i Simrishamn och då kanske andra också får lust att åka hit, säger Christer Akej, som hoppades att några av de församlade sommarboende skulle ta steget och skriva sig i kommunen.

– Födelsetalen går ned, så om vi vill ha en positiv befolkningsutveckling måste vi satsa på inflyttning, säger Christer Akej.

Efter kommunstyrelsens ordförande fick en rad tjänstemän från kommunen presentera sig och berätta lite om vad som är aktuellt inom just deras område. Därefter fick de sommarboende ställa frågor och komma med synpunkter.

En del valde att utnyttja tillfället till att framföra klagomål. En åhörare frågade till exempel hur ofta stränderna städades i Simrishamn och en annan var missnöjd med skräpiga husbilar i Skillinge. En ful glassbåt och kalkrikt vatten i Brantevik togs också upp.

Andra ställde rent praktiska frågor.

Hur mäter man radon? När får vi en cykelväg mellan Simrishamn och Mälarhusen? Hur går det med Borrby Strand Camping? Varför är det ingen allsång längre i Brunsparken längre?

Alla dessa frågor fick ett svar av ansvarig tjänsteman.

Emilia Söelund

0414-28996

emilia.soelund@ystadsallehanda.se

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons