Annons

Stadsvandringar med museet

En kryssande promenad på temat "Bakom dörrarna i Simrishamn" som har ambitionen att berika med ny kunskap om forna tider. Det inbjuder Österlens museum till vid sina egna stadsvandringar.
Simrishamn • Publicerad 8 juli 2002

Det ges två tillfällen att följa med för alla som vill och vandringen utgår från museets entré. Där inleder man med att titta på museets utställningar, bland annat den om österlenska dörrar och dessutom ser man närmare på en modell över staden på 1200-talets slut. Var den medeltida badstugan låg, hur torget bildades och var kammakaren hade sin verkstad får deltagarna veta mera om. Därefter kryssar vandringarna fram i staden med hjälp av kartor från olika århundraden. Allt avslutas med ett besök på kyrkogården. Första turen går på torsdag, den 11e, och nästa chans ges den 18 juli. Start är det kl 17.

Jea Jonsson jea.jonsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons