Stjärnkock planerar öppna ny restaurang
Hösten 2017 köpte stjärnkocken Isabella L'Estrade (före detta Morrone) och hennes man en gård utanför Löderup. Tanken var att hon skulle öppna en restaurang i det egna köket. Publiktrycket blev dock så pass stort att de valde att starta Bella på Österlen på Östangård i Skillinge istället.
”Den här restaurangen kommer att ha en helt ny profilering.”Isabella L'Estrade
Den 31 augusti stängde hon restaurangen för säsongen. Det visar sig att det var sista serveringen där. Istället kommer Isabella L'Estrade och hennes man satsa på en ny krog.
– Vi har sålt vårt hus och köpt en jättevacker gammal fyrlängad gård. Den ligger ungefär två kilometer från Borrby strand. Det är ingen verksamhet där idag utan en vanlig bostad. Vi ska bygga om till en restaurangverksamhet, säger hon.
Förhoppningen är att kunna öppna redan under nästa år.
– Vi får tillträde den 22 januari och vi har redan börjat göra det vi kan göra just nu, säger Isabella L'Estrade.
Hon berättar att det är en del pusselbitar som ska falla på plats, men förhoppningen är att verksamheten ska kunna öppna till sommaren eller strax efter sommaren 2020.
– Jag har varit med om restaurangöppningar förut och då har vi inte haft så här omfattande renoveringar. Vi är medvetna om att det kan ta tid och så får det vara.
”Maten, viner och servicen kommer att ligga, för gästerna, på en stjärnnivå.”Isabella L'Estrade
Den nya restaurangen kommer att ha ungefär 30–40 sittplatser. Målsättningen med den här restaurangen är högre än Bella på Österlen som var, som Isabella L'Estrade beskriver det, lite mer lantlig och lite enklare.
– Den här restaurangen kommer att ha en helt ny profilering. Den kommer att ha ett annat namn och vi kommer att satsa mycket mycket mer. Det kommer att ligga på en högre nivå. Maten, viner och servicen kommer att ligga, för gästerna, på en stjärnnivå. Det är vårt mål.
Internationella namn
Isabella L'Estrade berättar att de jobbar med en norsk designbyrå som heter Tandberg & Miller Design som tittar på allt från väggar och golv till servetter. Paret har anlitat en internationell arkitekt som bland annat ritat restauranger till Gordon Ramsey och Jamie Oliver.
– Det är väldigt roligt att jobba med internationella namn, både med design och arkitektur.
En tanke finns med i planen för den nya krogen är att köket ska vara öppet ute i matsalen.
– Det är jättehäftigt. Jag tycker ju om att prata med gäster så det är viktigt för mig att kunna vara med dem.