GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Stöldvåg: Polisen manar till vaksamhet

Flera inbrott och stölder har begåtts de senaste dagarna. Nu manar polisen allmänheten att se om sina hus.
Simrishamn • Publicerad 29 oktober 2018 • Uppdaterad 29 oktober 2018

Fyra bostäder har de senaste dagarna haft påhälsning av inkräktare. Blott i ett fall fullbordades inbrottet, men polisen vill ändå varna.

– Det är dags att se om sitt hus. Vi har alltid en topp i statistiken över inbrott under november och december, säger kommunpolis Birthe Parkhagen.

I Sankt Olofstrakten drabbades ett par i 75-årsåldern av inbrott. De var hemifrån i söndags eftermiddag och när de kom hem på kvällen hade tjuvar försett sig av deras bohag. Inkräktarna hade tagit sig in genom ett fönster på husets baksida och stulit en TV, en kaffekokare, smycken, matvaror och alkohol.

En dam i 85-årsåldern, bosatt på Betgatan i Simrishamn, skrämde förmodligen bort en inbrottstjuv själv.

Hon hade gått och lagt sig i lördags kväll när hon hörde ett skrapande ljud. Kvinnan gick därför upp för att se vad som lät. Hon såg då en man stå utanför ett fönster.

Mannen försvann så fort kvinnan visade sig. Dagen därpå konstaterades att det fanns brytmärken på fönstret.

Tjuvar försökte också ta sig in i en villa på Korsavadsvägen i Simrishamn under helgen. När ägarna till huset kom hem i söndags såg de ett hål i terrassdörren. Av skadorna att döma har förövarna sparkat sönder dörren. Det fanns dock inga tecken på att förövaren varit inne i huset.

Vid halv nio på lördagskvällen gick inbrottslarmet på ett hus på Mossgatan. När väktare kom till adressen var dock inga tjuvar kvar. Väktarna kunde dock konstatera att någon tagit sig in i huset genom att bryta upp ett fönster. Det är ännu oklart vad som stulits.

En rad övriga stölder har också begåtts de senaste dagarna. I Gröstorp har en man i 70-årsåldern blivit bestulen på sin åkgräsklippare. Gräsklipparen stod parkerad utomhus när både den och en tillhörande vagn stals.

Ett gammalt träbord blev stulet från en trädgård på Lilla Rådmansgatan i Simrishamn. Bordet stod precis utanför ägarens köksfönster, men var försvunnet i fredags morse.

En man i 35-årsåldern blev bestulen på sin cykel när han handlade på Netto. Mannen låste sin cykel och när han kom tillbaka efter tio minuter var cykeln borta. Enligt polisanmälan var cykeln värd 16 000 kronor.

Emma LawessonSkicka e-post
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.