Annons

Svartsjuk hotade hustru och son

Den 39-årige simrishamnsbon blir ofta aggressiv när han är berusad, något som både hans hustru och son har fått erfara. 39-åringen åtalades i går för misshandel och tre fall av olaga hot mot sina närstående under det senaste halvåret.
Simrishamn • Publicerad 11 januari 2002

39-åringen dricker sprit 2-3 gånger i veckan och blir då både kraftigt berusad och elak. Han har tidigare hotat hustrun muntligt flera gånger, men hon har aldrig anmält honom för detta.

Det senaste olaga hotet inträffade efter ett krogbesök den 28 december. 39-åringen ansåg att hustrun "tittat för djupt i ögonen" på en annan man, blev svartsjuk och aggressiv.

Annons

I parets kök och inför deras barn kastade han stolar omkring. Därefter plockade han fram fyra köksknivar ur ett knivblock. Han höll var och en av dem mot kvinnan samtidigt som han hotade döda henne. Han sade att han hatade sin hustru och skulle flytta från lägenheten.

En av döttrarna ringde till 39-åringens mor som kom till lägenheten och lugnade ner honom.

Mannen misstänks också ha utsatt sin son för både misshandel och olaga hot. I slutet av sommaren blev 16-åringen uppringd av pappan, som sade att han skulle komma till sonens bostad för att vända upp och ner på honom och slå ihjäl honom.

Misshandeln skedde i Simrishamn den 26 oktober, då mannen fattade tag om sonens hals så att denne fick andnöd, riktade en knuten näve mot hans ansikte och tilldelade honom ett slag i ansiktet med ena handen.

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons