Annons

Sydtrade har köpt Hyveln 2

Vid en exekutiv auktion på tisdagen sålde kronofogden Hyveln 2 i Simrishamn till Sydtrade AB i Simrishamn för 165 000 kronor.
Simrishamn • Publicerad 9 mars 2004

- Det fanns bara ett bud, säger kronokommissarie Stig Olsson, som efter auktionen i Kristianstad fick en handpenning på 16 500 kronor. Resten av pengarna ska Sydtrade betala den 7 april, när fastigheten tillträds. Hyveln 2 består av obebyggd industrimark, belägen vid Testgatan, söder om nya Statoil-macken. Fastigheten omfattar 5 567 kvadratmeter. Taxeringsvärdet är 220 000 kronor, medan marknadsvärdet har bedömts till 240 000 kronor. Det betyder att fastigheten såldes långt under taxeringsvärdet eller för drygt 29 kronor per kvadratmeter. Fastigheten har utgjort en tillgång i konkursdrabbade Thomas Nilsson Oljor AB i Simrishamn. Förvaltaren Per Guldstrand har tidigare sålt Strandpaviljongen. Nu återstod alltså Hyveln 2. Föreningssparbanken har ett pantbrev i fastigheten. Men priset hade behövt bli 340 000 kronor för att det skulle bli några pengar till banken. Nu är det istället staten som har förmånsrätten, enligt den gamla förmånsrättslagen. Notabelt är, att Sydtrade AB ägs av Christine Malmström, som är sambo med Thomas Nilsson. De pengar som kronofogden får in på markförsäljningen täcker därför en del av de skatteskulder som Thomas Nilssons bolag har till staten.

Pontus Persson pontus.persson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons