Annons

Tjörnedala lånar av kommunen

Stiftelsen Tjörnedalas vänner, ansvarig för den pågående ombyggnaden av Tjörnedalagården, har begärt att få låna 150 000 kronor av kommunen för att bekosta ett arkitektarvode.
Simrishamn • Publicerad 7 juli 2002

Kommunstyrelsens arbetsutskott har behandlat begäran och beslutat att bevilja lånet, vilket kommer att klubbas igenom när kommunfullmäktige sammanträder den 26 augusti. Eva Lundius är ordförande i Tjörnedalas vänner. Hon förklarar varför man plötsligt blivit tvungen att låna pengar: - Det är inte lätt att på förhand bedöma hur mycket en sådan här omfattande ombyggnad kommer att kosta. Med tanke på att hela arbetet kommer att gå på mer än tre miljoner kronor så har vi ändå ganska små felmarginaler i budgeten. Vad hade ni gjort ifall er lånebegäran hade blivit avslagen? - Vet inte. Det hade vi fått ta ställning till då.

Emma Lawesson emma.lawesson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons