Annons

Tommarpså i överflöd

Mäktig ringlar Tommarpsfloden. Smältande snö och mycket regn har höjt vattenståndet rejält i ån. Så mycket vid Tobisvik att halva vägbanan stod under vatten i går.
Simrishamn • Publicerad 27 februari 2002
BILD: THORSTEN PERSSON
BILD: THORSTEN PERSSONFoto: 

Hos Vägverket duggade översvämningsrapporterna tätt. - Det här är mer än normalt, sammanfattar Paul Lyckander, platschef på Vägverket Produktion i Sjöbo. Så sent som för en månad sedan stod vattnet högt på åkrar och vägar runt om på Österlen. Nu är det dags igen. - Det är klart att det är allvarligt, säger Lyckander. Förklaringen till att vägar hamnar under vatten är oftast att det är stopp i ledningarna eller att de är fel kopplade på något sätt. När en översvämning rapporteras in till Vägverket sätter de upp varningsskyltar och kollar ledningarna. Därpå följer en utredning av orsaken till översvämningen. I går sattes skyltar upp på riksväg 9 vid Tobisborg, längs vägen genom Viarp och utanför Brantevik.

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons