Annons

"Utred bekämpning vid vattenskydd"

Kiviksortens centeravdelning kräver att kommunstyrelsen utreder vilka konsekvenser det får att förbjuda användning av kemiska bekämpningsmedel i vattenskyddsområden.
Simrishamn • Publicerad 7 februari 2002

Avdelningen har ställt sig bakom en motion från Börje Assarsson, som anser att underlaget till miljökontorets och tekniska kontorets förslag är bristfälligt. Det utgör därför grogrund för upprördhet och misstro mot kommunpolitikerna. Centeravdelningen anser att flera viktiga frågor måste besvaras, bland annat vilka konsekvenser förslaget får för näringslivet och kulturmiljön i området samt om markägarna kan räkna med någon ersättning. Avdelningen tycker att kommunstyrelsen ska studera avtalen i Bolmenprojektet. Avtalen där är fastställda i domstol och innehåller både engångsersättning och löpande ersättning till markägare.

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons