Annons

Välgörenhetsgala på Grand

Janina Hägg och Cecilia Isaksson går andra året på Procivitas och har som projektarbete att anordna en välgörenhetsgala.
Simrishamn • Publicerad 24 november 2008

Den 4 december klockan 19.30 är det dags. Galan hålls på Grand i Simrishamn och pengarna går oavkortat till SOS-barnbyar i Moçambique.

Anledningen till att de har galan i Simrishamn och inte i Malmö, där de går i skolan, är att de hoppas på en större publik här.

Annons

– Det hade nog varit svårare att mätta folket i Malmö, menar Janina Hägg.

Men resan hit har inte varit enkel. För tjejerna har det varit stressigt att hinna med allt, och de har varit tvungna att ta ledigt från skolan för att svara på mejl.

De har haft stor nytta av en kurs i marknadsföring som de båda läser.

– Det har varit till stor hjälp nu när vi varit tvungna att redovisa en budget och kalkyler, berättar Cecilia Isaksson.

Men nu är artisterna bokade, schemat spikat och det är dags för repetitioner.

Galan gästas av Frida Muranius från Melodifestivalen, en Gospelkör och gymnasiets musikalelever, som bjuder på dans och musik.

Tjejerna är lite nervösa, men hoppas att allt kommer att gå som planerat.

– Vem vet, om det går bra kanske vi anordnar en välgörenhetsgala till i februari. Det får bli en överraskning, avslutar Janina Hägg.

Sascha Nilsson
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons