Annons

Värdshus upphör

Värdshuset Österlen har nu stängt igen sin verksamhet och om inte någon är intresserad av att ta över betyder det att den helt upphör.
Simrishamn • Publicerad 11 februari 2002

Krögaren Tomas Bengtsson har drivit rörelsen vidare fram till nu, i hopp om att hitta en köpare, men ger nu upp för att ägna sig åt annat. Totalt berörs cirka tio personer. - Min förhoppning är fortfarande att någon ska ta över. Det är synd om byn mister rörelsen med alla bäddar som hör till. I synnerhet under turistsäsongen är de mycket efterfrågade. Det är 47 år sedan Tomas Bengtssons föräldrar öppnade värdshuset och de senaste 21 åren är det han själv som drivit det. De senaste tre åren har ett hotellannex som tillsammans med värdshusets logi gett totalt 35 bäddar. - Vi är registrerade som hotell men det skulle passa utmärkt att driva som ett Bed & Breakfast och det är ju populärt bland turister. Att köra igång nu vore perfekt för den som vill ha en mjukstart. Det senaste året har Värdshuset Österlen, som av ägaren beskrivs som en krog med inriktning på 50-talsnostalgi, varit ute till försäljning hos mäklare. Intressenter har funnits, om än bara något fåtal, men någon försäljning har det alltså inte lett till. Under hösten och vintern har restaurangen hållits öppen för beställningar, men i lördags ordnades den sista. Sedan tio år tillbaka driver också Tomas Bengtsson restaurangvagnen i Ångtåget på Österlen, även detta ingår i rörelsen som helhet. Totalt har cirka tio personer haft sysselsättning under sommartid, vilket motsvarar tre årsarbetstider.

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons