Annons

Wieslander irriterad över kritiken

"Det hade varit väldigt illa om vi inte bett om en förklaring till ordförandens stora ersättningsuttag." Det menar Bengt Wieslander (sjvp), en av de tre kommunrevisorer som avslöjat Staffan Ivarssons sätt att hantera ersättning för förlorad arbetsinkomst.
Simrishamn • Publicerad 25 november 2008

Att Ivarsson ser granskningen som en hämndaktion gör Wieslander närmast irriterad.

– Hämnd för vaddå? Han har plockat ut mycket pengar utan att göra löneavdrag. Självklart vill vi ha en förklaring till det.

Annons

Att revisionen ägnat mycket tid åt hamnen anser även Bengt Wieslander.

– Vi har begärt fram offentliga handlingar och det är det vi ska göra.

Är intresset för hamnen befogat?

– Absolut. Annars hade vi inte ägnat det så mycket tid.

Kommunrevisorn Fredrik Strömberg menar att de tre kritikerna har ett dolt motiv när de anklagar ordföranden för att missbruka ersättningen.

– Det vill jag inte kommentera. Nu har vi lämnat över hela ärendet till kommunfullmäktige. Vi har inte resurser att ta hand om det.

Det beskrivs också hur revisionen varit kluven i två delar.

– Nej, det tycker jag inte. Det har fungerat bra. Dock har vi ju varit utan ordförande länge eftersom han befunnit sig i Afrika.

Har du förtroende för revisionsordföranden?

– Det får du gissa själv.

Under kommunfullmäktigesammanträdet i måndags kväll valdes två nya ledamöter till revisionen att ersätta de avhoppade Thomas Öhlin och Fredrik Strömberg. Nya revisorer är Torbjörn Thorsson (s), Skillinge och Ulf Bengtsson (s), Sankt Olof.

Emma Lawesson emma.lawesson@allehandasyd.se
Emma Lawesson
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons