Annons

15-åringen försökte öppna vapenskåpet

Vapenskåpet var orsak till diskussion under mordrättegångens tredje dag. Mamman berättar att hon vid ett tillfälle vaknade av att hennes 15-årige son försökte öppna skåpet med en skruvmejsel.
Sjöbo • Publicerad 3 november 2009
Foto: 

- Det var nog i början av året. Han stod vid skåpet med en skruvmejsel, men jag visst att man inte tar sig in med det. Så jag sa till honom "vad gör du? ge fan i skriúvmejseln", säger mamman.

Huruvida 15-åringen har haft tillgång till vapenskåpet är oklart. I tidigare förhör ska mamman ha sagt att skåpet kan ha lämnats olåst vid några tillfällen. Nu menar hon att hon syftade till kassaskåpet, inte vapenskåpet.

Annons

- Jag minns inte. Jag var inte rationell på den tiden, är hennes förklaring till missförståndet.

Däremot har mamman öppnat vapenskåpet åt sin son flera gånger då han skött sig. Då för att låna ut ett luftgevär till 15-åringen.

- En gång sköt han sig i lilltån, säger mamman.

Senaste gången 15-åringen ska ha lånat luftgeväret var omkring en vecka innan hans 19-åriga syster sköts till döds med familjens salongsgevär.

När åklagare Bengt Åsbäck undrar om 15-åringen teoretiskt sett kan ha tagit ut salongsgeväret ur vapenskåpet börjar mamman förklara att skåpet piper om man trycker fel kod.

Men om skåpet står öppet?

- Det har det bara gjort när jag hämtat tuggummin eller smällare. Men hur skulle jag ha missat två bruna gevär? svarar mamman.

Frida Eriksson
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons