Annons

60 kom till hemvändardag

Cabrioleter var temat för årets hemvändardag i Klasaröd, som lockade ett sextiotal besökare.
Sjöbo • Publicerad 28 juni 2014
Anders Nordahl hade tagit med sin fjärrstyrda modellhelikopter med inbyggd kamera, och kunde visa byn lite från ovan för Klasarödsbon Magnus Persson.
Anders Nordahl hade tagit med sin fjärrstyrda modellhelikopter med inbyggd kamera, och kunde visa byn lite från ovan för Klasarödsbon Magnus Persson.Foto: Foto: Britt Risberg
Tore och Else-Marie Jönsson flyttade till Hörby 1955, men håller fortfarande kontakten med Klasaröd.
Tore och Else-Marie Jönsson flyttade till Hörby 1955, men håller fortfarande kontakten med Klasaröd.Foto: 
Sonia Olofsson hade kommit underfund med att det fanns ovanligt många cabrioleter i Klasaröd, och i går ställdes de flesta av dem ut vid Parkstugandär man firade den årliga hemvändardagen. Jens Peter Mortensen ägde den mest beundrade bilen, en Austin Healey från 1958.
Sonia Olofsson hade kommit underfund med att det fanns ovanligt många cabrioleter i Klasaröd, och i går ställdes de flesta av dem ut vid Parkstugandär man firade den årliga hemvändardagen. Jens Peter Mortensen ägde den mest beundrade bilen, en Austin Healey från 1958.Foto: Foto: Britt Risberg
Jens Peter Mortensen har bytt ut motorn från 1958 mot en motor från samma modell 1966, och ökat hästkrafterna från 42 till 75.
Jens Peter Mortensen har bytt ut motorn från 1958 mot en motor från samma modell 1966, och ökat hästkrafterna från 42 till 75.Foto: Foto: Britt Risberg

Som vanligt ordnade Klasaröds försköningsförening och byalag hemvändardag den första lördagen efter midsommar, och som vanligt hölls den i Parkstugan med kaffe, kakor, lotterier och utställningar.

Tore och Else-Marie Jönsson från Hörby brukar boka in den första lördagen efter midsommar för ett besök i Klasaröd.

Annons

- Jag är född på en gård i Näsby, och arbetade på Svante Perssons bil- och cykelverkstad 1948 till 1955, berättade Tore Jönsson.

På den tiden fanns många företag och butiker i byn, av dem finns knappast någon kvar.

- Men det är roligt att se att Klasaröd lever upp igen, vi brukar åka hit på påskrundan också, sa Else-Marie Jönsson.

Läs mer måndagens papperstidning eller i e-tidningen: http://eya.ystadsallehanda.se

INTERNAL INTERNAL
Britt Risberg
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons