Annons

70-tal med blommig scen vid Sövdes premiärkonsert

Sjöbo • Publicerad 16 juli 2007
Byalagsordförande Christina Kehlmeier – glad.
Byalagsordförande Christina Kehlmeier – glad.Foto: 
After Shave och Anders Eriksson var både huvudnummer och som sina alter egon Bröderna Falke förband till sig själva – på en blommig scen. Bild: Kristina Eriksson
After Shave och Anders Eriksson var både huvudnummer och som sina alter egon Bröderna Falke förband till sig själva – på en blommig scen. Bild: Kristina ErikssonFoto: 

Solsken och 70-tal var det som gällde när det var dags för årets första konsert i Sövde Amfiteater i går. För den bästa sortens Sövdeväder stod solen – till att börja med. För 70-talet stod After Shave-gängets alter egon Bröderna Falke, som värmde upp på en liten men storblommig scen innan det var dags för själva huvudkonserten med After Shave och Anders Eriksson.

En 70-talsbar fanns också, som gjorde sitt för att göra den ölälskande delen av publiken på extra gott humör medan bandet i långhåriga peruker och sammetsoveraller spelade Harpos "Moviestar" och andra godbitar för den picknickande publiken i amfiteatern. Och publiken kom som vanligt från stora delar av Skåne.

Annons

Sövdetraditionen föreskriver också att artisterna ska få åka bastubåt först. Byalagsordföranden Christina Kehlmeier intygade att turen varit mycket underhållande.

Och att solen hotade att gå i moln när det var dags för huvudnumret gjorde knappast så värst mycket – åtminstone inte för dem som varit förutseende nog att komma i tid till förfesten.

Ulrika Wangel

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons