Annons

82-åring åtalas för stöld av ål

En 82-årig man från Ystadtrakten har åtalats för snatteri på Konsum i Sjöbo. Mannen är misstänkt för att ha stulit en ål i samband med Sjöbo marknad.
Sjöbo • Publicerad 2 november 2002

Personal i Konsums delikatessavdelning såg hur mannen gömde en ål under sitt byxben. En anställd ställde sig vid kassorna och uppmärksammade att 82-åringen inte betalade för ålen när han passerade. Den anställde såg att en bit av förpackningen stack ut under byxbenet och frågade 82-åringen om han inte glömt betala. Mannen nekade men följde med den anställde till kontoret. På kontoret blev 82-åringen enligt åtalet aggressiv och sa diverse okvädingsord till personalen. Det uppstod också handgemäng mellan honom och den anställde som tagit med honom till kontoret. Under handgemänget trillade ålen ut ur byxbenet och polis tillkallades. I polisförhöret direkt efter händelsen förnekade 82-åringen att han stulit ålen och han ville heller inte ha någon försvarare eftersom han ansåg sig vara oskyldig. Ålen kostade 268 kronor.

Andreas Mårtensson andreas.martensson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons