Annons

Allt från visor till rock på Hultivalen

Musikfest i timmarna tolv. Det blir det när Hultivalen går av stapeln för femte året i rad.
Sjöbo • Publicerad 11 juli 2007
Olle Olsson från Vallarum är 90 år och den äldsta artisten på Hultivalen. På lördag den 14 juli är det dags för musikfest för femte året i rad. bild: arkivbild
Olle Olsson från Vallarum är 90 år och den äldsta artisten på Hultivalen. På lördag den 14 juli är det dags för musikfest för femte året i rad. bild: arkivbildFoto: 

I Hårderupshult norr om Fränninge blir det då en salig blandning av amatörer och proffs som spelar och sjunger och det bjuds på allt från körsång till rock.

– Alla artister är från trakten. En del artister som varit med tidigare år har inte kunnat vara med i år men vi har fyllt programmet ändå, berättar Sven "Ulatofta" Ohlsson som är med och anordnar Hultivalen.

Annons

Det blir mest folkmusik, dansmusik och visor men alla andra genrer är också välkomna. Bland artisterna finns Sigun Rix, Sambandet, Hörbygänget och Färsingagillet. Totalt uppträder ett tjugotal artister på två scener. Alla får 20 minuter var att spela på och akterna kommer att avlösa varandra.

Klockan 15.00 blir det en gemensam spelning för alla artisterna på festivalen. Och precis som tidigare år blir det Hårderupshultsvalsen som Sven Ohlsson skrivit. Det blir även Ellinor dansar, Igelkottaskinnet, Mjölnarens Irene och Leende guldbruna ögon. Musikfesten brukar vara välbesökt och ha runt 400 betalande besökare.

– Det är bara att hoppas på uppehållsväder och lite sol, säger Sven Ohlsson.

Nytt för i år är en dekal som Sven Ohlsson själv utformat. Den föreställer vägskylten vid Hårderupshult och människor som är på väg till Hultivalen. Dekalen kommer att säljas på festivalen.

Och sedvanligt avslutas kvällen med dans. Först blir det traditionell dansmusik med Sven Ohlsson, årets Skump Nils-Ove Persson och Göran Lassing. Därefter blir det lite rockigare när Player One och Fire and Ice äntrar scenen.

– Det är tänkt att vi ska sluta vid midnatt men i fjol stannade folk till halv två så vi får väl se när det slutar, säger Sven Ohlsson.

Klockan 12.00 på lördag den 14 juli inleds festligheterna. Arrangör är Föreningen Skumpen och Östra Sallerups kulturhus.

Anja Degerholm

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons