Annons

Ändrade planer för Sjöbo Väst

Ett riktigt litet shoppingcentrum med gågata i mitten och plats för till exempel småskalig handel, gym och serveringar. Men inget hotell. Så vill kommunen se området i Sjöbo Väst närmast rondellen i framtiden.
Sjöbo • Publicerad 16 november 2009
Sjöbo väst. Arkivbild: Gustav Wennerholm
Sjöbo väst. Arkivbild: Gustav WennerholmFoto: 

Just nu håller man på att ändra detaljplanen.

Detaljplanen för Sjöbo Väst antogs nyligen. Men den är redan mogen för förändring, enligt politikerna i kommunstyrelsens arbetsutskott som nu vill ändra i utformningen av handels- och verksamhetsområdet i östra delen av Sjöbo Väst, närmast rondellen och väg 13.

Annons

I södra delen tänker man sig ett handelsområde med relativt småskaliga byggnader, och gågator – eventuellt med uteserveringar. Eventuellt kan någon av gågatorna/gårdarna glasas in.

Norr om Brytjärnsgatan – infarten från rondellen – tänker man sig plats för bland annat livsmedelshall och bensinstation. Här ska skalan på byggnaderna vara större, enligt förslaget.

Planerna på en bensinstation gör också att möjligheten att bygga hotell i området måste utgå, på grund av säkerhetsriskerna. Förslaget till samrådshandling går nu vidare till kommunstyrelsen för beslut.

Ulrika Wangel
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons