Annons

Anna sjunger nästan allt ... alltid

Sjöbo • Publicerad 2 november 2006
Anna Theodorsson bor lindrigt talat i öppna landskap. När fotograf Sprisse skulle plåta henne blockerade några långtradare, som hämtade sockerbetor, vägen, varpå YA inte kunde köra ända fram till gården. Så vi släpade helt sonika ut Anna i det vackra vintervädret. BILD: SPRISSE NILSSON
Anna Theodorsson bor lindrigt talat i öppna landskap. När fotograf Sprisse skulle plåta henne blockerade några långtradare, som hämtade sockerbetor, vägen, varpå YA inte kunde köra ända fram till gården. Så vi släpade helt sonika ut Anna i det vackra vintervädret. BILD: SPRISSE NILSSONFoto: 

För 17-åriga Anna Theodorsson är det musik som gäller. Det är detta hon vill syssla med.

När hon började på gymnasiet fastnade hon för estetisk linje och kunde då välja på bild, teater, cirkus och musik. Gissa vad hon valde?

Annons

– Redan på Färsingaskolan gick jag i en klass med musikprofil, berättar hon.

Hennes musikintresse är brett, men hittills har det handlat mest om rock och pop.

– I skolan har vi även jazz och det är väl OK om någon sjunger. Men jazz enbart för instrument tycker jag ärligt talat är lite tråkigt, säger Anna.

Ett annat intresse är fotboll. Vollsjö AIF heter klubben där hon varit medlem i några år.

– Jag gillar spelet och sammanhållningen i laget, säger hon.

På fritiden gillar hon att koppla av med en filmdeckare - Beck-filmerna oftast.

– Varför? Därför att de är bäst. Jag gillar Gunvald Larsson främst. Hans repliker är så vassa.

Luciasångträningen ser hon fram emot.

– Det är kul att sjunga tillsammans med folk som man från början inte känner helt och hållet. Man gör nya bekantskaper. Att öva, öva och åter öva för att en sång ska sitta ordentligt - det är något som hon är van vid.

– I skolan har vi obligatoriska körövningar, plus att jag tar privata sånglektioner och pianolektioner, berättar hon.

Annons

Tidigare tänkte hon sig sångpedagog som yrkesval. Men just nu vet hon inte riktigt säkert. Livet har hon ju framför sig, så det finns tid att välja.

– Känd, att bli känd skulle vara kul. Kanske skulle jag försöka komma med i tv:s Idol.

Leif Möller

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons