Annons

Årets företagare dubblade omsättningen

"Det känns kul att få den här utmärkelsen när man byggt upp och kämpat för något. Det är en kvittens på att det fungerat." Det säger Anders Eriksson, som drivit Ica Supermarket i Sjöbo i åtta år och som nu utsetts till årets företagare 2007 i Sjöbo kommun.
Sjöbo • Publicerad 3 november 2008
Anders Eriksson, Ica Supermarket, har fördubblat sin omsättning sedan han startade för åtta år sedan. Bild: Sprisse NilssonFoto: 

- Men det är inte min förtjänst alltihop! betonar han.

- Utan alla duktiga medarbetare hade det inte fungerat. Vi har också blivit väldigt väl bemötta av Sjöbo kommun.

Annons

Anders Eriksson har under sina år med Ica Supermarket fördubblat omsättningen, till 78 miljoner 2007. Att affären byggdes ut häromåret har hjälpt till, liksom att Sjöbo haft en god inflyttning.

- Och det här är ett guldläge, säger Anders Eriksson, om sin placering vid västra rondellen. Och ännu bättre blir det när Sjöbo Väst börjar byggas. Etableringen av Jysk Bäddlager har dragit kunder även till Icaaffären. Och Anders Eriksson menar att Nettos etablering också varit positiv för Ica Supermarket.

- Netto tillför Sjöbo något nytt, som gagnar oss andra handlare. Det är en kompletteringsbutik, och de som kommer till Sjöbo för att handla på Netto kommer också ofta in till oss.

Anders Eriksson har funderingar på att utöka sin affär ytterligare.

- Jag hade planer tidigare på att bygga ett bageri, men kalkylen just då var inte intressant. Men vi ska titta på det efter jul igen. Att tillväxten varit god i hela regionen har varit positivt för Ica Supermarket, som har kunder från stora delar av Skåne. Men nu vänder konjunkturen.

- Alla tider har sin tjusning, säger Anders Eriksson. För oss gäller det att hålla rätt priser. Lågprissortimentet tenderar att öka, även om vi också måste ha en bredd.

Ica Supermarket har i dag 17 anställda.

Britt Risberg britt.risberg@allehandasyd.se
Britt Risberg
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons