Annons

Åtal för blykulor i handskarna

24-åringen hade handskar preparerade med bly- eller stålkulor när han kontrollerades av polisen i september i fjor. Nu åtalas mannen för olovligt innehav av farligt föremål, och för olovlig körning i samband med en Outlaws-fest i Mellansverige i fjor.
Sjöbo • Publicerad 3 november 2008

24-åringen som är hemmahörande i nordvästra Skåne hade när han kontrollerades av polis på Norregatan i Sjöbo i fjor ett par handskar som gjorts om till vapen genom att de preparerats med bly- eller stålkulor. Mannen åtalas också för olovlig körning tidigare under sommaren 2007.

Tillsammans med ett flertal andra motorcykelförare stoppades han för trafikkontroll i samband med en fest som mc-gänget Outlaws ordnade i en ort i Mellansverige.

Och eftersom det vid trafikkontrollen visade sig att 24-åringen saknade körkort blir det nu ett åtal för olovlig körning. Åklagarens stämningsansökan har lämnats in vid tingsrätten i Ystad.

Ulrika Wangel
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons