Annons

Åtalas för hembränt och cannabisodling

En 46-årig man från Blentarpstrakten åtalas för tillverkning av hembränd sprit och innehav av hemmaodlad cannabis. Mannen erkänner men förnekar att han skulle ha sålt spriten. Huruvida han rökt upp cannabisen kommer han inte ihåg.
Sjöbo • Publicerad 31 mars 2004

Polisen kom den olagliga sprittillverkningen och cannabisen på spåren sedan en anhörig till mannen anmält saken. I ett förråd i 46-åringen bostad fanns all utrustning som krävdes för tillverkningen. I samband med fyndet av destillationsapparaten upplystes polisen om att 46-åringen även hade burkar märkta "Marijuana" i sin garderob. Mannen berättar i förhör att destillationsapparaten hade han fått av sin pappa. I samband med en kris i äktenskapet började han tillverka sprit som han själv drack upp. Det handlade totalt om cirka 50 liter 40 procentig sprit. Att han började odla cannabis beskriver mannen mer som slumpens skördar. Han köpte vildfågelfrö för att mata fåglarna och insåg till slut att blandningen innehöll hampafrö som han visste användes vid marijuanaodling. Som "en ren ploj" planterade han ett antal frö och två av dem kom upp som plantor. Han drog upp plantorna, torkade dem och stoppade dem i några "gurkeburkar". Att det blev så mycket som 60 gram cannabis hade han inte en aning om.

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons