Annons

Bad och konstgräsplan skjuts på framtiden

Bygget av det planerade familjebadet i Sjöbo skjuts på framtiden och kan komma igång tidigast 2012. Konstgräs och allvädersbana på Sjöbo idrottsplats får också vänta, om budgetberedningens förslag inför 2009 går igenom även i fullmäktige.
Sjöbo • Publicerad 14 november 2008

I tisdags tog kommunstyrelsen med bara mindre ändringar budgetberedningens förslag till budget 2009.

– Efter omständigheterna är det en ganska stark budget, och en som bör gå att hålla, säger kommunstyrelsens ordförande Stefan Lundgren (m).

Annons

Förslaget innebär bland annat att vård- och omsorgsnämnden får den önskade utökningen på 2,5 miljoner utöver de ramar man fick i våras. Det görs genom ett direkt tillskott på 1,6 miljoner, och genom att nämnden får använda pengar som sparas in genom minskade ombyggnader av Ängsgården för andra ändamål.

Däremot innebär budgetförslaget minskade eller uppskjutna investeringar 2009 inom framför allt kultur- och fritidsområdet men också inom teknik- och fastighet.

Självbetjäningsapparater på biblioteksfilialerna och ny beläggning på Vollsjö och Lövestads tennisbanor är några av de mindre investeringarna som utgår eller skjuts på framtiden.

När det gäller Östra Färsbadet blir det dock upprustning av omklädningsrummen och värmepump redan 2009, beslutade kommunstyrelsen.

– Annars måste badet stängas av miljöskäl.

De stora investeringarna på Sjöbo idrottsplats utgår ur planen för 2010. Också familjebadet får stå över ett kast.

– Renoveringen av Lövestads skola måste gå före familjebadet, säger Stefan Lundgren.

Några protester från s-håll blev det som väntat inte. I våras fick s igenom att de planerade privatiseringarna i äldreomsorgen stoppades i utbyte mot enighet i budgetfrågan.

Inte heller från de andra minoritetspartierna kom alternativa budgetförslag. Det slutgiltiga beslutet om budgeten tas i kommunfullmäktige om några veckor.

Ulrika Wangel
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons