Annons

Basket hela dagen för femteklasstjejer

- Basket är svinkul och så går det jättebra för oss! Det var tjejerna från Lövestad överens om när de i går mötte femteklassare från hela kommunen. Det var kommunmästerskap i basket för flickor och från morgon till sena eftermiddagen spelades det matcher på två planer i Blentarps idrottshall.
Sjöbo • Publicerad 20 november 2002
Bild: Thorsten PerssonFoto: 

Basket är jätteroligt, tycker Alexandra Söderlund och hennes kompisar i Lövestadsfemman. I går spelade de basket hela dagen, när nästan 150 tjejer från hela kommunen strålade samman i Blentarps idrotttshall. Bild: Thorsten Persson" BORDER="0"Basket är jätteroligt, tycker Alexandra Söderlund och hennes kompisar i Lövestadsfemman. I går spelade de basket hela dagen, när nästan 150 tjejer från hela kommunen strålade samman i Blentarps idrotttshall. Bild: Thorsten Persson Basket är en mycket populär skolsport och eleverna spelar basket ganska ofta på idrottslektionerna. - Vi tycker det är en schysst och jämn sport där eleverna möts på mer jämna villkor än i många andra sporter, sa Lena Johansson, idrottslärare i Blentarp. För att stimulera eleverna lite extra ordnar idrottslärarna två kommunmästerskap: ett för killar, som hölls i Vollsjö förra veckan, och ett för tjejer. I pojkturneringen vann Emanuels 5b medan Sandbäck kom tvåa. Hela klasserna deltar och därför var det i går tio lag med nästan 150 tjejer som strålade samman i Blentarp. - Tidigare ordnades det kommunmästerskap där vinnande lag gick vidare till Skånefinal, men vi tyckte att lagen fick spela så få matcher då. Så nu har vi ett eget mästerskap, förklarade Lena Johansson. - Alla lag får spela minst fyra matcher vardera, berättade Johan Wall, som arbetar som extra idrottslärare i Blentarp. Från bänkarna intill matchplanerna hejades det friskt, och mellan matcherna peppade tjejerna varann inför de kommande drabbningarna. Och att basket är kul, det verkade alla tycka. Många frågade också efter en förening, där man skulle kunna spela på fritiden. - Jag tror i alla fall att jag skulle gå med där, sa Louisa Gustafsson från Lövestad. Lena Johansson berättade att det gjorts försök i Blentarp, och att Sportklubben upplåtit tider för att starta en basketgrupp. - Men tyvärr fanns det inga ledare som kunde ta hand om basketen, förklarade hon. Gårdagens turnering slutade med att Emanuelskolans lag 2 vann, efter en final mot Lövestad 1. I gruppspelet dessförinnan blev resultatet följande på plan 1: Lövestad 1, 10 p, 2: Vollsjö 1, 9p, 3: Sandbäck 2, 6 p, 4: Emanuel 1, 3p, 5: Emanuel 3, 0 p. Plan 2: Emanuel 2, 9p, 2: Lövestad 2, 6p, 3: Stork 4p, 3: Vollsjö 2, 4 p, 5: Sandbäck 1, 3 p.

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons