Annons

Brand i Sjöbo kan vara anlagd

Sjöbo • Publicerad 14 juli 2007
Uterummet där branden tros ha startat är sammanbyggt med förråds- och garagebyggnader. Bild: Ulrika Wangel
Uterummet där branden tros ha startat är sammanbyggt med förråds- och garagebyggnader. Bild: Ulrika WangelFoto: 

En kombinerad garage-, förråd- och uterumsbyggnad i centrala eldhärjades natten mellan fredag och lördagen. Polisen utesluter inte att branden kan ha varit anlagd.

Strax före midnatt kom larmet till SOS om att det brann i ett uterum på gården till fastigheten på hörnet Södergatan – Lilla Östergatan.

Annons

Från uterummet spred sig branden till ett intilliggande förråd och upp i takstolen vidare in till garaget som var sammanbyggt med uterummet. Flera räddningstjänstkårer fick hjäpa till vid släckningsarbetet, som inte var avslutat förrän vid fyratiden på morgonen.

Uterummet där branden tros ha startat blev totalt förstört. Vilka skador det blev på garage och förråd var oklart under lördagen.

Ingen människa skadades vid branden som inte spred sig till bostadshuset i närheten, uppger Mats Sundling, inre befäl vid polisen i Ystad.

Vad som orsakat branden är än så länge oklart. Men polisen utesluter inte att den var anlagd. Uterummet ska enligt polisens uppgifter ha varit fullt av möbler och en del ungdomar fanns vid platsen när larmet kom om branden, uppger Mats Sundling.

– Vi bedömer det som att det kan röra sig om skadegörelse genom brand.

Ulrika Wangel

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons