Annons

Byalaget önskar en ny lekplats nära kyrkan

Sjöbo • Publicerad 20 juli 2007
Här i närheten av kyrkan vill byalaget gärna se ny lekplats. Den befintliga lekplatsen ligger på Klockarebacken.bild: LEIF MÖLLER
Här i närheten av kyrkan vill byalaget gärna se ny lekplats. Den befintliga lekplatsen ligger på Klockarebacken.bild: LEIF MÖLLERFoto: 

Sövde byalag har tidigare skrivit till teknik- och fastighetsförvaltningen och framfört önskemål om en ny lekplats för de barnfamiljer som bor i östra delen av orten.

Byalaget föreslog då placering antingen vid ängen intill fiskehamnen eller vid Greve Alfreds väg. Men förvaltningen ansåg inte att dessa platser var lämpliga.

Annons

Detta accepterar byalaget, som återkommer med en ny skrivelse där man föreslår en placering av en ny lekplats nedanför pensionärsbostäderna, innan kyrkan. Området ägs av kommunen och någon fordonstrafik förekommer inte.

Byalagets ordförande, Christina Kehlmeier, har frågat de boende och de har inga invändningar, platsen är ok. Men någon grillplats vill de inte ha.

Byalaget är mycket positivt till denna nya placering och man säger sig vara villiga att betala en del av projektet. Nu vill byalaget diskutera frågan med kommunen. Bland annat vill man veta om kommunen åtar sig att sköta lekplatsen.

Leif Möller

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons