Annons

Byggföretaget Nimab i Sjöbo har sagt upp 46

Sjöbos största byggföretag, Nimab, har tvingats säga upp 46 av sina 235 anställda. Bakgrunden är finanskrisen med efterföljande uppbromsning i bostadsbyggandet.
Sjöbo • Publicerad 26 november 2008
Mobilbild: Sprisse Nilsson
Mobilbild: Sprisse NilssonFoto: 

- De 46 är uppsagda räknat från mitten av oktober och de går successivt beroende på uppsägningstid. Det kan handla om 1-3 månaders uppsägningstid och de sista går strax efter nyår, berättar Nimabs vd, Per-Eric Nilsson.

De 46 bor i olika orter i sydvästra Skåne.

Annons

- Fler varsel kan inte uteslutas, säger Nilsson.

Enligt Nimabs hemsida har man olika byggprojekt och serviceavtal med bostadsföretag som sträcker sig fram till 2011.

- Men det vi har i orderboken nu räcker inte. Vi måste fylla på. Nu är det visserligen en tunn skiljelinje mellan den nuvarande situationen och framtiden. Det kan vända och bara ett par nya projekt förändrar bilden, säger Per-Eric Nilsson.

Företaget har en inriktning mot att bygga för stat och kommuner i Skåne. Det kan gälla skolor och äldreboende. Men även här har konkurrensen hårdnat när de stora byggbolagen fått resurser över och letat nya projekt med ljus och lykta.

Under gårdagsförmiddagen satt hela Nimabs ledning i möte för att diskutera situationen.

Per-Eric Nilsson säger att man på företaget ser situationen allvarligt.

- Vi försöker ta hem nya order och följer utvecklingen mycket noga. Just nu gör vi en fördjupad marknadsanalys för att få ett bättre beslutsunderlag.

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons