Annons

Container för sopor i Sommarbyn

Sjöbo • Publicerad 6 januari 2006

En sopcontainer ska nu ställas upp vid Fältvägen, där de boende i sommarbyns backar kan lämna sina sopor när vägarna är snöiga.

Det meddelar teknik- och fastighetsförvaltningen i ett brev, som ska delas ut till ett trettiotal boende den kommande veckan.

Annons

YA berättade häromdagen om sophögarna som växer i sommarbyn. På grund av dåligt skottade vägar och branta backar har inte sopbilarna kunnat ta sig fram. Nu har vägarna skottats i området, men backarna är fortfarande för farliga för sopbilarna att köra i, menar teknik- och fastighetsförvaltningen.

– Vi gör därför en tillfällig lösning för att upprätthålla servicen så gott vi kan, säger Kjell-Åke Olofsson, teknik- och fastighetsförvaltningen.

I samråd med villaföreningens ordförande, miljö- och byggnadsförvaltningen och markägaren har han beslutat att sätta en container nedanför backarna, vid Fältvägen.

– Hushållen kan också rulla sina egna kärl dit, när det sker hämtning, säger Kjell-Åke Olofsson.

Han påpekar att lösningen kommer att gälla under den snöiga och halkfarliga tiden. Kärlen ska finnas kvar vid tomterna, och hushållen betalar ordinarie sopavgift.

På längre sikt vill han dock hitta en annan lösning, exempelvis med gemensamt uppsamlingsställe för hela sommarbyn. Då kan också taxorna komma att ändras.

Fram till dess att nya hämtnings tider meddelas, är det den gamla tidtabellen som gäller för hämtning.

Britt Risberg

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons