Annons

De buggade hem dubbelt guld

Vollsjö danssportklubb har visat framfötterna igen. För en dryg vecka sedan knep de nämligen guld i bugg både i vuxenklassen och juniorklassen vid DM i Kalmar.
Sjöbo • Publicerad 15 mars 2004
tre glada gulddansare: Anders Brunnström, Fanny Lundqvist, Emil Hansson. BILD: JAN-OLLE PERSSON
tre glada gulddansare: Anders Brunnström, Fanny Lundqvist, Emil Hansson. BILD: JAN-OLLE PERSSONFoto: 

- Det var första gången som klubben tog guld i båda klasserna, berättar Anders Brunnström som tillsammans med Marie Karlsson tog medalj av ädlaste slaget i vuxenklassen. Emil Hansson och Fanny Lundqvist tog guld i bugg för juniorer. Det gjorde de för övrigt även i fjor i DM. Tävlingen har bara funnits i tre år så man kan lugnt påstå att Vollsjö danssportklubb har gjort sig påminda i sammanhanget. På söndagen hade klubben träning i Sjöbo Folkets park och då passade man på att fira sina fyra framgångsrika buggare. - Jag trodde inte att det skulle gå så bra som det gjorde i Kalmar. Marie och jag har visserligen dansat mycket var och en på sitt håll, men vi hade bara ett par timmars gemensam dans i ryggen när vi gick upp på tävlingsgolvet, berättar Anders. Nästa steg är SM, men det är lättare sagt än gjort. Anders berättar om uttagningsproven och de låter nästan ouppnåeliga. För Anders är dansen detsamma som livet. Han är 22 år i dag och har dansat sedan sexårsåldern. Vid nio började han bugga efter att bland annat ha dansat folkdans. Han tränar 3-4 gånger i veckan, tävlar och håller i danskurser mest hela tiden. - Nu håller jag på en del med lindy hop som är en sorts swingdans som var föregångare till buggen. Kan man bugga så har man en bra grund att stå på för alla andra liknande danser. Man har lärt sig förning och snurrning från grunden, berättar Anders. Nu dansar Vollsjö danssportklubb vidare och njuter av sina framgångar. Men det kommer nya utmaningar. Exempelvis DM 2005 som klubben själv ska arrangera i Hörby. Det är nämligen lite ont om lämpliga lokaler i Sjöbo. Medlemmar har klubben från olika håll i Skåne.

Leif Möller leif.moller@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons