Annons

En förvaltningschef mindre i kommunen

Sjöbo • Publicerad 27 november 2008

Kommunen tänker inte tillsätta någon ny teknik- och fastighetschef efter Åsa Rystam Gramby, som fick sluta i juni efter en förtroendekris.

Kommunstyrelsens arbetsutskott föreslår i stället att Johan Johansson, ska sköta jobbet samtidigt som sitt vanliga jobb som miljö- och byggnadschef.

Annons

– Fastighetsdelen i teknik- och fastighetsförvaltningen kommer att försvinna till bolag med egna VD:ar, så förvaltningen blir betydligt mindre, säger kommunalrådet Stefan Lundgren (m).

– Den kan därför slås samman med miljö- och byggnadsförvaltningen, som även den förlorar en del av sin personal när djurskyddet övergår till länsstyrelsen.

Kommunledningen har skissat på särskilda ansvarsregler för att undvika jäv – när exempelvis en teknisk verksamhet söker tillstånd eller ska övervakas av miljömyndigheten.

Eftersom fastighetssidan försvinner till bolag, räknar man dock inte med att jävssituationer inom den nya förvaltningen ska uppkomma så ofta.

Britt Risberg britt.risberg@allehandasyd.se
Britt Risberg
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons