Annons

Europa tema på Sandbäck

En guidad resa genom Europa – fast utan att lämna Sjöbo. Det jobbar Sandbäcksskolans elever med i veckan, då temat för årskurserna sex till nio är "Sverige i Europa".
Sjöbo • Publicerad 21 november 2006
Sandbäckseleverna Micke Sövgren, Hanna Perdén och Elin Persson har fått prova på att bygga i keramik för första gången, med instruktioner från läraren Anne Kovacic Andersson i bakgrunden. Bild: Sprisse Nilsson
Sandbäckseleverna Micke Sövgren, Hanna Perdén och Elin Persson har fått prova på att bygga i keramik för första gången, med instruktioner från läraren Anne Kovacic Andersson i bakgrunden. Bild: Sprisse NilssonFoto: 

Fast när YA hälsar på i bildsalen är kopplingen till Europatemat inte alldeles solklar. Ett gäng nior lär sig att bygga i keramik efter ritning, och de prydligt hopsatta "svamphusen" har nog mer koppling till att niorna just nu också får en extra dos NO, på temat "livets kemi". I vilket fall som helst gillar eleverna att jobba i lera.

– Den är så formbar, säger till exempel Amanda Rosenkvist.

Annons

Resten av veckan kommer eleverna bland annat att få samla fakta och planera en guidad resa genom europeiska länder, laga mat från olika delar av Europa, lära sig fraser på diverse språk, och delta i ett seminarium där lärare som själva har utländskt påbrå berättar om sina ursprungsländer – däribland bildläraren Anne Kovacic Andersson vars föräldrar är från Slovenien.

I syslöjden ska ett stort lapptäcke med europeiska flaggor skapas, och på fredag blir det avslutning med vernissage – och alldeles svensk korv med bröd.

Ulrika Wangel

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons