Annons

Få invändningar mot nytt område

Eon Elnät, försvarsmakten och Banverket är några av flera instanser som yttrat sig över planerna på ett nytt villaområde i Hemmestorp. De flesta har inga invändningar alls.
Sjöbo • Publicerad 17 november 2009

En markägare i Hemmestorp har som YA tidigare berättat planer på ett nytt område i Hemmestorp, strax sydväst om väg 740 mellan Blentarp och Veberöd på fastigheterna Hemmestorp 3:1 och 3:8.

Ett förslag till detaljplan har nu varit ute på samråd och bland de som yttrat sig finns Banverket – som av naturliga skäl inte har några synpunkter, Försvarsmakten, som inte heller har några invändningar, och Eon Elnät som liksom kabelbolaget Skanova har vissa synpunkter på dragningen av olika slags kablar i området.

Vägverket är inte helt entusiastiska i sitt yttrande – man är i princip emot bebyggelse på platser med outbyggd samhällsservice med tanke på bilberoendet. Men exploateringen är inte större än att den kan accepteras, anser Vägverket som anser att ytterligare planläggning i området bör undvikas.

Ulrika Wangel
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons