Annons

Fängelse för stöldturné

Det blev sex månaders fängelse för den 31-årige sjöbobo som stod åtalad vid Ystads tingsrätt för inte mindre än nio brott begångna sedan slutet av april.
Sjöbo • Publicerad 9 juli 2002

Mannens försvarsadvokat begärde någon form av kontraktsvård för sin klient, men tingsrätten lyssnade inte på det örat. Åklagarens ansvaryrkande var ovanligt långt. Det handlade om sju fall av stöld, ett försök till stöld och ett ringa narkotikabrott. 31-åringen började sin serie brott den 21 april då han stal en CD-spelare och en videobandspelare från en bil. Under ett par dagar i början av maj begick 31-åringen inbrott i två bilar och stal saker som värderas till 11000 kronor. I mitten av maj gjorde 31-åringen inbrott i ett bostadshus i Sjöbo och stal föremål värda 9 500 kronor. Stölderna avslutades i början av juni då 31-åringen ska ha stulit en cykel värd 3 000 kronor och några dagar senare även gjort ytterligare ett bilinbrott. Det sammanlagda värdet av det stulna uppgår till närmare 2 000 kronor. 31-åringen har erkänt samtliga brott, inklusive narkotikabrottet. 31-åringen ertappades i mitten av maj med amfetamin i centrala Sjöbo. 31-åringen är även misstänkt för att ha försökt stjäla bensin från en bil i Sjöbo i februari. Han avbröt försöket då bilens ägare kom till platsen.

Leif Möller leif.moller@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons