Annons

Fartfylld Sandbäcksshow

Jubel, skratt och applåder fyllde Florateatern när de 17 showtime-eleverna gav sin egen "TV-kväll" inför skolkamrater och lärare i går eftermiddag. De bjöd på en fartfylld show där de drev hejdlöst med TV-klassiker som När och Fjärran, Parlamentet, Efterlyst och Nyheterna.
Sjöbo • Publicerad 25 mars 2004
Marilyn Monroe segrade i Parlamentet... BILD: BRITT RISBERG
Marilyn Monroe segrade i Parlamentet... BILD: BRITT RISBERGFoto: 

En del inslag hade mycket lokal anknytning: i Efterlyst hade en anhörig försvunnit på Ica Kvantum, i När och Fjärran beskrevs Sjöbo Marknad som ett exotiskt resmål med pittoresk lokalbefolkning. Andra inslag var mer universella - som Myrornas krig mellan svarta och vita där det till slut skipades fred... När och Fjärran besöker storkhägnet i Karup. -Vi har skrivit allting själva, vi började med att hitta på lite idéer och sedan har vi gjort dansen och texterna, berättade Sandra Persson och Lisbeth Arvidsson, två av skådespelarna. TV-nyheter med Laura Tossavainen De 17 eleverna har alla valt "showtime" som tillvalsämne och i höstas började de jobba med sin TV-kväll. De senaste tre dagarna har de repeterat intensivt, och klockan halv ett i går gick ridån upp för premiären. Besök från yttre rymden på Sjöbo marknad -Alla stressade jättemycket innan, och när man såg alla människor i publiken kändes det nervöst. Men sedan blev det inte så farligt. När lamporna tändes så såg man bara ljuset och alla blev lugnare, berättade Mario Glasnovic, en av skådespelarna. -Showen pågår i 50 minuter, men när vi spelade upp den kändes den bara som tio minuter, tyckte Anna Jönsson, när hon pustade ut efter premiären. Precis som de flesta andra i gruppen tänker hon fortsätta spela teater. "Efterlyst" -Det här är jätteroligt, jag ska välja showtime igen, sa Mario Glasnovic. "Efterlyst" på Ica Kvantum. Men "TV-kvällen" spelas bara en gång till inför publik (i alla fall enligt de nuvarande planerna): den 20 april. Då får föräldrar och andra anhöriga möjlighet att njuta av sången, dansen och komiken i Sandbäcksskolans egen TV-kväll.

Britt Risberg britt.risberg@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons