Annons

Fem konserter för musikelever

Redan medan ridån var fördragen började skolkamraterna jubla.
Sjöbo • Publicerad 15 december 2011
Konserten innehöll även en ljusshow.
Konserten innehöll även en ljusshow.Foto: Hanna F.Ellborg
Elever från nionde klass på Sandbäcksskolan var först ut på scen. Konserten på Flora i går eftermiddag var den tredje av fem under torsdagen.
Elever från nionde klass på Sandbäcksskolan var först ut på scen. Konserten på Flora i går eftermiddag var den tredje av fem under torsdagen.Foto: Hanna F.Ellborg

Efter en inledande ljusshow var så Sandbäcksskolans elevkonsert i gång. Dagen blev slitsam för artisterna eftersom hela fem spelningar skulle hinnas med.

Dagtid var det andra elever som satt och lyssnade i bänkraderna på Flora. På scenen stod eleverna i årskurs sju till nio som valt musik som ämne på elevens val.

Annons

-Jag tycker det är jättekul att stå på scen och ännu roligare är det att få framföra egna låtar, säger Kajsa Svensson som bidrog med det enda egenskrivna bidraget "Underbar vän".

Hon har skrivit sånger sedan ett år tillbaka. Ofta börjar det med att hon spelar lite på gitarren och sen lägger till en text.

-Jag skriver det jag känner just då. Men det måste vara tyst runt omkring. Jag sitter gärna i garaget eller ett uterum när jag skriver.

Övriga grupper tolkade låtar av bland andra Lady Gaga och Linkin park.

Först ut på scen var eleverna i nionde klass.

-Det är inte så nervöst längre och det blir bättre för varje framträdande, säger sångerskan Emily Nilsson efter dagens tredje konsert.

De tre första spelningarna gjordes dagtid medan de två avslutade hölls kvällstid för föräldrar och andra anhöriga. Många av eleverna tycker det är mer nervöst att spela för kompisarna än för föräldrarna.

Julia Nilsson i sjuan gillar spelningarna men medger att det blir jobbigt med fem konserter samma dag.

Valt låtar har de olika konstellationerna gjort tillsammans. Som vanligt har musiklärarna Per Johansson och Mikael Hanström möjligheten att lägga in veto.

Karin Ohlsson
Matz Jönsson
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons