Annons

Fiffelbeskylld företagare frias även i hovrätten

En snart 43-årig företagare i Sjöbo kommun frias även av hovrätten från beskyllningen att ha fifflat undan skattebelopp i miljonklassen.
Sjöbo • Publicerad 12 november 2008

Mannen friades från grovt skattebrott i Ystads tingsrätt i januari för två år sedan.

Även tre kumpaner från olika delar av Sydsverige friades i tingsrätten och nu även i hovrätten.

Annons

Mannen beskylldes för att ha plockat ut pengar från det egna företaget med hjälp av falska fakturor. Han skulle även ha struntat i att betala skatt och arbetsgivaravgifter på pengarna.

De tre andra männen beskylldes för att ha skickat fakturorna, som var på närmare 2,8 miljoner, på material och arbeten som skulle ha blivit utförda, men som åklagaren menade var uppdiktade.

Åklagaren överklagade till hovrätten och presenterade en rad nya uppgifter. Åklagaren pekade också på det ovanliga i att Sjöboföretagaren hävdat att han betalat ut stora summor kontant.

Även hovrätten noterar det ovanliga med kontantbetalningar. "Kontanta betalningar förekommer knappast i seriös affärsverksamhet", skriver hovrätten i sin dom.

Hovrätten konstaterar att mycket i målet talar för åklagarens påstående, men samtidigt menar hovrätten att åklagaren sammanfattningsvis " inte presenterat en utredning som med nämnvärd styrka talar mot att arbete utförts i den omfattning som svarar mot de i målet aktuella fakturorna".

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons