Annons

Fimp kan ha vållat Ommabranden

Polisen anser fortfarande att tisdagseftermiddagens villabrand i Omma var anlagd. Men det kan också handla om vårdslöshet.
Sjöbo • Publicerad 22 maj 2003

- Vi utesluter inte att branden kan ha uppstått genom att någon av våda kastade en fimp som rullade ner mellan verandans spjälor och senare antände det torra gräset, säger Ystadspolisens Anders Karlsson som utreder fallet. Vem som skulle ha kastat den eventuella fimpen vill Karlsson inte spekulera i. Teknikerna blev klara med sin undersökning på torsdagen men de kunde inte ge något definitivt svar på brandorsaken. Däremot kunde de slå fast var på verandan branden startade. - Det lutar dock fortfarande åt att branden var anlagd, säger Anders Karlsson. Nu har teknikerna skickat upp ett antal prov från brandplatsen till Statens Kriminaltekniska Laboratorium (SKL). - När jag får provsvaren har jag en bättre bild av vad som kan ha hänt på brandplatsen.

Leif Möller leif.moller@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons