Annons

Föräldraförening vill ha svar om lärare

Sjöbo • Publicerad 15 november 2006

Piratenområdets föräldraförening (Poff) kräver i en skrivelse till rektorer i flera rektorsområden svar på en mängd frågor om lärarbemanningen.

Poff vill bland annat – för varje enskild lärare – veta vilka ämnen läraren undervisar i, och för vilka åldersgrupper, och vilka ämnen läraren har formell behörighet att undervisa i. För formellt obehöriga lärare vill föreningen veta vilken ämnes- och pedagogikutbildning lärarna har.

Annons

Men att plocka fram alla de uppgifter Poff vill ha är för närvarande alltför resurskrävande, skriver förvaltningschefen Eva Liljekvist Borg i ett svar till Poff. Eva Liljekvist Borg uppmanar i stället föreningen att vända sig till de enskilda rektorerna för att få "en mer generell information" om situationen i de olika rektorsområdena.

Ulrika Wangel

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons