Annons

Föräldrar kan få delta i enkät

Till hösten kan alla föräldrar i Piratenområdet få delta i en enkät om skolornas framtid.
Sjöbo • Publicerad 27 juni 2006

– Egentligen skulle det inte behövas någon enkät, säger kommunalrådet Stefan Lundgren (m).

Personligen känner han sig övertygad om vad föräldrarna i Piratenområdet vill. Vid rådslaget i torsdags kväll röstade 96 av 110 på att behålla Nils Månssons skola i Fränninge.

Annons

– Men för att överbevisa alla parter skulle en sådan enkät vara bra, säger han.

– Det som talar för det, är också att själva enkäten, med de fyra alternativen, inte delades ut förrän vid mötet i torsdags.

Blanketterna från omröstningen förvaras nu av valnämnden, men man har också kopierat alla 110 röstsedlarna, och skickat dem för kännedom till familjenämnden.

I augusti tänker Stefan Lundgren redovisa frågan för kommunstyrelsens arbetsutskott, som då också ska ta ställning till en eventuell enkät till alla föräldrar i Piratenområdet. Sedan vänder sig kommunstyrelsens arbetsutskott till familjenämnden, och ger dem uppdraget att skissa på ombyggnaderna av skolorna i området.

– Vi påpekar då att familjenämnden bör ta hänsyn till de åsikter som kommit fram, och därmed planera för en ombyggnad av både Nils Månssons och Vollsjö skola till 2007-2008, säger Stefan Lundgren.

Han vet i dagsläget inte om det är möjligt att förlägga alla F-2-klasser till Fränninge, vilket majoriteten av de röstande tyckte.

– Att behöva bygga ut skolan i Fränninge känns inte rätt om det finns lokaler i Vollsjö, säger han.

Ledningen för Piratenområdet menar att det kostar två miljoner kronor mer om året att driva två skolor än att driva en. Stefan Lundgren ställer sig dock frågande till den beräkningen. Däremot kommer familjenämnden att få utökade ramar för att klara den ökade kapitalkostnaden med två ombyggda skolor.

Familjenämndens ordförande Kent-Ivan Andersson (m) tycker att det vore bra med en enkät till alla föräldrar i området.

– Alla hade ju inte möjlighet att delta i mötet dagen före midsommaraftonen.

Annons

Han tycker också att tjänstemän från familjeförvaltningen borde ha kallats till mötet.

– Ska man ha ett sådant här möte igen tycker jag personligen att professionen bör medverka, säger Kent-Ivan Andersson.

Britt Risberg

britt.risberg@allehandasyd.se

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons