Annons

Föräldraråd nöjda med beslut

Det är bra att det nu blir kommunledningsförvaltningen som ska utreda frågan om skolornas lokaler, anser föräldrarådet på Sandbäcksskolan.
Sjöbo • Publicerad 3 december 2011
Färsingaskolan byggdes för 400-450 elever i slutet av 1960-talet. När den byggdes om till lärcentrum 2006, blev de vanliga klassrummen färre. Nu menar familjenämnden att 564 barn mellan 6 och 15 år ska gå där redan hösten 2013.
Färsingaskolan byggdes för 400-450 elever i slutet av 1960-talet. När den byggdes om till lärcentrum 2006, blev de vanliga klassrummen färre. Nu menar familjenämnden att 564 barn mellan 6 och 15 år ska gå där redan hösten 2013.Foto: Sprisse Nilsson

I går berättade YA att kommunstyrelsen beslutat att frågan om skolornas lokaler inklusive den omtvistade flytten från Sandbäcksskolan ska utredas vidare – inte av familjenämnden och familjeförvaltningen utan av kommunledningsförvaltningen.

-Det känns bra med det här beslutet – och framför allt att det inte blir samma personer som ska titta på det igen, då kanske det skulle bli prestige i det, säger Peter Hakestam från Sandbäcksskolans föräldraråd.

Annons

Framför allt är det enligt Peter Hakestam positivt att den nya utredningen – enligt vad Stefan Lundgren uppgett – ska titta på kostnaderna i stort för kommunen och Sjöbohem, inte bara på familjenämndens utgifter för skollokaler:

-En bättre och mer helgjuten utredning är det vi önskat. Det var inte förslaget att flytta till Färsinga som sådant som vi hade invändningar emot – det viktigaste för oss i föräldrarådet är att våra barn får en så bra kvalitet på undervisningen som möjligt.

Ann-Louise Olander
Ulrika Wangel
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons