Annons

Fullt hus när Kupan fyllde fem

Sjöbo • Publicerad 9 november 2006
"Får det vara lite godis?" Rödakorsarna Ingrid Carlsson och Maj Magnusson skötte ruljangsen och bjöd på sötsaker vid kassan när Kupan hade födelsedagskalas på onsdagen.BILD: MARK HANLON
"Får det vara lite godis?" Rödakorsarna Ingrid Carlsson och Maj Magnusson skötte ruljangsen och bjöd på sötsaker vid kassan när Kupan hade födelsedagskalas på onsdagen.BILD: MARK HANLONFoto: 

Det plingade i dörrklockan titt som tätt när Röda korsets kombinerade butik-mötesplats, Kupan på Grengatan i går fyllde fem år.

Massor med människor flydde regnet och kilade in för en fika och en pratstund – eller för att fynda lite.

Annons

Man hade dukat upp med tårta, kaffe och godis och här och var hängde färg-glada ballonger.

– Det har gått fantastiskt bra, bättre än vad vi kunde föreställa oss, recenserar Rödakorsaren Anita Viberg de gångna fem åren.

– Vi är väldigt glada över att så många har hittat hit under åren och att de är så givmilda.

Både omsättningen och antalet besök har ständigt vuxit.

– Det blir också bättre och bättre kvalité på det som folk skänker. Ibland när någon butik går i konkurs eller någon försäljare slutar så händer det att vi får helt nya kläder som vi kan sälja. Inkomsterna går till Kupans sociala verksamhet, förutom att de täcker hyra, el med mera för lokalen. Allt arbete är oavlönat och frivilligt.

– Vi är cirka 25 personer som är aktiva i Kupan, 23 kvinnor och två män. En rätt hyfsad siffra, säger Anita med lätt ironi och menar då andelen män.

– Nej skämt åsido. Vi välkomnar fler män i verksamheten. Lite konstigt är det att här inte är fler män – här kan de ju verkligen få utlopp för sin kreativitet.

Cirka tre– fyra gånger per månad gör röda röda-korsarna en insats i Kupan.

– Och vi har roligt varje gång, säger Anita.

Leif Möller

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons