Annons

Grannklagan fick inget gehör

Sjöbo • Publicerad 2 juli 2007

Tre grannar får inget gehör hos länsstyrelsen för klagomålen på företaget Sjöbo Anläggning och Trädgårds verksamhet på Timmermansgatan.

De tre grannarna hade överklagat miljö- och byggnadsnämndens beslut som gick ut på att företaget ska ha flyttat den störande delen av verksamheten senast den 1 augusti i år.

Annons

Granarna ville ha flyttdatum den 1 februari, men länsstyrelsen menar att företaget måste få skäligt rådrum, när nu väsentliga delar av verksamhetens ska flytta. Dessutom hade företagets ägare godtagit den 1 augusti.

Grannarna hade länge klagat på bullerstörningar från verksamheten och transporter.

Bullermätningar utfördes i september 2006 och dessa gav grannarna rätt. Bullret överskred gällande riktlinjer för externt industribuller både dag och natt.

Miljönämndens beslut var kopplat till ett vite på 30 000 kronor.

Grannarna ville ha ytterligare begränsning i den del av verksamheten som fått godkänt. Men länsstyret säger nej i och med att detaljplanen medger småindustri och hantverk som inte stör omgivningen.

Leif Möller

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons