Annons

Hantering kring enkät får kritik av intendent

Vem ska svara på frågor om den enkät som skickats ut till föräldrari Piratenområdet? Det undrar även intendenteni Piratenområdet.
Sjöbo • Publicerad 13 november 2006

Piratenområdets föräldraförening har kritiserat enkätens utformning. David Stattin, intendent i Piratenområdet, reagerade på föräldraföreningens ordförandes uttalanden om enkäten.

– Förutom förskolebiten motsvarar ju alternativ ett det som fick majoritet på rådslaget i somras. Det är lite konstigt att de inte känner igen det.

Annons

Hela situationen kring enkäten är besvärlig, tycker David Stattin, som också tror att det kan kännas jobbigt för övrig personal.

– Vi i Piratenområdet har inte fått någon information om enkäten. Det är lite synd att vi ska försöka svara på frågor som någon annan borde svara på. David Stattin menar att föräldraföreningen har flera relevanta frågor.

– Vilka har fått enkäten till exempel? Det framgår inte tydligt hur "brukarna" definierats. Det undrade en förälder. Men jag kunde inte ge något exakt svar, och visste inte vem jag skulle hänvisa till, säger David Stattin.

Personal från Piratenområdet har visserligen gett synpunkter när enkäten skulle sättas samman, säger David Stattin:

– Men vi blev tagna på sängen med att den nu lämnades ut.

Förvaltningschefen Eva Liljekvist Borg bemöter den kritiken:

– Vi har gått ut med information i ledningsgruppen, och protokollet från arbetsutskottet där beslutet om enkäten finns med har gått ut till skolorna. Hur informationen sedan sker ute på arbetsplatserna kan inte jag styra.

Däremot håller hon med om att det finns vissa brister i enkätens utformning.

– Uppenbarligen har inte alternativen blivit tydliga nog. Det hade inte heller varit fel att ha med mer information om vem man kunde vända sig till med frågor.

Ulrika Wangel

Annons

0416-192 12

ulrika.wangel@allehandasyd.se

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons