Annons

Helt okej med minigris i villaträdgård

Grisen luktar och drar till sig råttor. Det anser en fastighetsägare i Sjöbo som överklagat grannens tillstånd att hålla minigris. Men länsstyrelsen går på grisägarens linje och avslår.
Sjöbo • Publicerad 14 november 2008
Det är inte minigrisarna på bilden som grannen klagat på. Arkivbild: YA
Det är inte minigrisarna på bilden som grannen klagat på. Arkivbild: YAFoto: 

Det var i fjor som minigrisägarens granne skrev till kommunen och klagade på bland annat lukt och flugor från sällskapsgrisen. Grisägaren uppmanades av kommunen att söka tillstånd för grisen - vilket hon också beviljades. Grisägaren fick stöd av andra grannar som inte tyckte att minigrisen orsakade problem.

Men den av grisen störda grannen överklagade miljö- och byggnadsnämndens beslut.

Annons

Enligt överklagandet lockar grisen råttor och urinen stinker så att det inte går att utnyttja tomten. Den överklagande kvinnan krävde också syn på platsen.

Men länsstyrelsen går på samma linje som grisägaren, som enligt ett yttrande känt sig trakasserad av den överklagande grannen.

Och länsstyrelsen tycker inte att det finns anledning att göra syn på platsen. Att det skulle finnas något samband mellan grisen och råttorna på grannfastigheten har inte heller visats, anser länsstyrelsen.

Grisägarens granne har också överklagat bygglovet för ett plank som grisägaren byggt. Men också det överklagandet avslås. Planket är inte en "betydande olägenhet" enligt plan- och bygglagen. Och inte heller för plankets skull vill man göra syn på platsen.

Ulrika Wangel
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons