Annons

Hjullastare stals

En hjullastare värd cirka 400000 kronor stals natten mellan tisdagen och onsdagen från ett inhägnat område vid reningsverket vid Omma.
Sjöbo • Publicerad 28 november 2002

Fordonet ägs av ett företag i Hörby. Stölden upptäcktes vid sju-tiden på onsdagsmorgonen. Tjuvarna har använt det tunga fordonet för att köra ner stängslet och ta sig ut på vägen. Reningsverket ligger ensligt och några vittnen till händelsen finns inte. Ännu på torsdagen var hjullastaren spårlöst borta. Stölder av hjullastare var vanliga i Sydöstskåne för några år sedan, men enligt polisen har stölderna minskat. Dock stals en hjullastare från ett företag i förra veckan, förutom det nu aktuella fallet. Fordonen har inga registreringskyltar och man misstänker att tjuvarna säljer dem vidare till mindre nogräknade kunder.

Leif Möller leif.moller@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons