Annons

Husägare vägrar sälja mark till vägombyggnad

En boende på Oregatan vid Tolångavägen vill absolut inte sälja delar av sin tomt till kommunen för att möjliggöra byggandet av en gångbana längs vägen.
Sjöbo • Publicerad 17 november 2008

Fastighetsägaren pekar på att hans hus redan i dag ligger väldigt nära vägen, som de senaste tio åren haft en ständigt ökande trafikintensitet.Fastighetsägaren menar att olägenheterna efter den planerade vägombyggnaden kommer att bli så besvärande att huset blir obeboeligt."Då får Sjöbo kommun i så fall lösa in hela min fastighet", skriver fastighetsägaren till kommunen. Han har kopplat in ett juridiskt ombud och hänvisar kommunen dit när det gäller den fortsatta dialogen.En annan fastighetsägare längs Tolångavägen tar till orda i samma ärende och motsätter sig också byggandet av en gångbana. "Blir det ändå så ska kommunen sätta in insynsfria och bullerdämpande fönster i vårt hus", kräver fastighetsägaren i sitt brev till kommunen.Ett förslag till detaljplan för del av Tolångavägen har funnits utställt i kommunhuset från den 27 oktober till i går, måndag.Planområdet sträcker sig från Oregatan i väster till anslutningen till Sandåkravägen i öster. De planerade åtgärderna syftar till ökad framkomlighet och säkerhet för oskyddade trafikanter samt till att trygga trafiksäkra korsningar inför en framtida utbyggnad vid planområdet, skriver kommunen på sin hemsida.

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons