Annons

"Industrihampa" var knark

En 18-åring bosatt i ett mindre samhälle i Sjöbo kommun åtalas för ringa narkotikabrott vid Ystads tingsrätt sedan han ertappats med cannabis i sitt hem.
Sjöbo • Publicerad 4 mars 2004

Polisen fick tips om att 18-åringen missbrukade narkotika och beslutade i höstas att göra en husrannsakan. Patrullen hittade 31 gram cannabis, samt flera vattenpipor som är typiska för att röka drogen. 18-åringen har i förhör sagt att han plockat växten från ett fält längre norrut i Skåne. Han tog med sig hem två plantor som var cirka 60 centimeter höga. Han säger dock att han inte upplevde något rus när han rökte cannabisen och att det därför borde vara "industrihampa" eftersom det var odlat på ett större fält. 18-åringen uppger sig ha rökt "riktig" cannabisharts och att han därför kan göra jämförelsen. Enligt åklagaren är det dock ingen tvekan om att växten innehållit de ämnen som gör att den klassas som narkotika. Mannen åtalas också för vapenbrott eftersom licenspliktiga patroner hittades i husrannsakan.

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons