Annons

"Inga förändringar på Emanuelskolan"

De fem regerande partierna i Sjöbo är överens om att behålla Emanuelskolan som en F-6-skola. - Det är femklöverns principiella inställning, det enades vi om vid ett möte häromdagen. Och vi utgör majoriteten i kommunfullmäktige, säger kommunalrådet Stefan Lundgren (m).
Sjöbo • Publicerad 15 maj 2003

Men även om Emanuelskolan behålls som F-6-skola kan vissa byggnader på området komma att rymma elever upp till nian - utlokaliserade från Kunskapsstaden. - Det där är ännu bara ett embryo till en idé, men om det blir lokaler över på Emanuelskolan skulle man kanske kunna hitta någon sådan lösning, säger Stefan Lundgren. Kanske kunde någon av profilerna från Kunskapsstaden låna lokaler på Emanuelskolan. Men i så fall blir det ju elever från olika upptagningsområden som går där, inte bara från Sjöbo centrum. De här tankarna vill politikerna diskutera närmare på sina olika gruppmöten, innan de fattar något beslut om Kunskapsstaden. - Familjenämnden håller just nu på att se över inriktningen på alla högstadier i kommunen. Målet är att elever fritt ska få söka var de vill gå i sjuan, åttan och nian. Kanske kan Storkskolan ha en inriktning som lockar elever från Sjöbo, samtidigt som Blentarpselever kan åka till Sjöbo för att gå i någon annan profil. - Även upptagningsområdena ses just nu över. Redan i dag finns ju ett stort intresse från östra och norra Färs att gå på skolorna i Sjöbo, säger Stefan Lundgren. Den 4 juni ska frågan åter tas upp av kommunstyrelsen. Det är redan klart att familjenämnden får i uppdrag att arbeta vidare med Kunskapsstaden, men det ska ske enligt de direktiv som kommunstyrelsen beslutar om. Troligen kommer politikerna att vilja se en helhetslösning för kommunens alla 7-9-skolor innan man går vidare med Kunskapsstaden. Stefan Lundgren tycker att den idéskiss som hittills tagit fram om Kunskapsstaden inte besvarar alla frågor. - Det finns ju till exempel inga siffror som visar vad det kostar att bygga om Emanuelskolan så att den kan användas till F-9, påpekar han.

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons