Annons

Klagomål nu fråga för regeringen

"Snälla, snälla, snälla hjälp oss att stoppa denna vansinniga idè!". Det skriver Sven Sjöbeck och Bengt Dagner i ett långt klagobrev till regeringen. De båda är de argaste kritikerna av den av fullmäktige antagna och av länsstyrelsen godkända detaljplanen för Idrottsgatan utbyggnad.
Sjöbo • Publicerad 30 november 2008

Sjöbeck och Dagners brev är bara ett av fyra överklaganden som landat hos länsstyrelsen den senaste tiden.

Ett av de andra överklagandena är också undertecknat av Bengt Dagner, tillsammans med sin hustru Kerstin. De två andra breven kommer från grannar längs Södergatan och i ett av breven hänvisar brevskrivaren till Dagners och Sjöbecks brev.

Annons

De klagandes argument är välkända sedan tidigare: detaljplanen är oacceptabel för att den leder till ökat trafikbuller. Planen är dessutom otidsenligt och har mycket lite att göra med 2008-års trafikverklighet, menar de klagande.

Nu vill de att regeringen (egentligen miljödepartementet) tar den hänsyn till de boende, som de menar att kommunen struntat i.

"En idiotisk idé", benämner de klagande den nya detaljplanen och begär att nya trafikmätningar ska göras på Södergatan. Man vill också att regeringen ska beakta det förslag till genomfartsled som Sjöbeck och Dagner funderat ut.

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons