Annons

Kommunen får ingen kritik av verk

Sjöbo • Publicerad 4 januari 2006

Sjöbo kommun har inte brutit mot gällande bestämmelser i agerandet mot en autistisk pojke. Därmed lämnar Skolverket en anmälan från pojkens mamma utan åtgärd.

Mamman anmälde Sjöbo kommun i oktober i år. Mamman hävdade att sonen inte får särskilt stöd i förhållande till sina behov.

Annons

Efter att sonen rekommenderats att gå i en skola utanför kommunen på grund av sina behov beviljade kommunen skolgång och fritidsverksamhet åt pojken. Man ville dock inte betala skjutsen till och från skolan.

I stället började pojken skolan i Sjöbo, en skolgång som var anpassad för pojkens behov. Enligt mamman fungerade inte detta. Mamman menar att verksamheten har brister och att pojken inte mår bra av att vistas i en högljudd miljö med 80-100 andra barn.

Enligt Sjöbo kommun har den aktuella skolan tillsatt resurser och vidtagit specialpedagogiska åtgärder för att tillse pojkens behov. Ett åtgärdsprogram upprättades i samråd med mamman. Pojken fick också en elevassistent och mentor.

Skolverket skriver i sitt beslut att Sjöbo kommun tillsatt resurser och specialpedagogiskt stöd samt upprättat ett åtgärdsprogram åt pojken.

"Av den inledande utredningen har ingenting framkommit som tyder på att Sjöbo kommun brutit mot gällande bestämmelser. Det finns därför inget skäl att utreda ärendet ytterligare", skriver man.

Andreas Mårtensson

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons